20 juni 2022

Domus Living Houthavens Amsterdam

Synchroon heeft Domūs Living ontwikkeld in samenwerking met Shift Architecture & Urbanism. LMV heeft in opdracht van van Wijnen Haarlemmermeer de bouwkundige uitwerking mogen doen.

Domūs Living staat voor een andere manier van wonen en leven in de stad en biedt een antwoord op huidige stedelijke trends en veranderende woonbehoeftes van inwoners.

Het gebouw bestaat in principe uit 10 aparte gebouwen, met hun eigen identiteit en eigen detaillering.  Gebouwd op een deels verdiepte parkeergarage voor 72 auto’s, waarom heen een commerciële plint. De woningen beginnen op de eerste verdieping en hebben hun tuin op het dak van de parkeergarage.

De 235 appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.