28 maart 2019

155 appartementen in centrum Delft

Van Wijnen ontwikkelt en realiseert, in samenwerking met Don Pepe Investments, 80 appartementen, 75 studio’s, bedrijfsruimte en een verdiepte parkeergarage grenzend aan de spoorzone ontwikkeling ‘Nieuw Delft’, tussen de Mercuriusweg en de Neringstraat.

De ontwikkeling vormt straks een natuurlijke overgang van ‘Nieuw Delft’ naar de woonwijk Voorhof. Het volledige gebied verandert langzaam van een voormalig bedrijventerrein naar een stedelijke plek waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Met de komst van 155 woningen in het centrum van Delft geven Van Wijnen en Don Pepe Investments invulling aan een grote marktbehoefte op een unieke plek in de stad.

De stoere appartementen en studio’s, ontworpen door  Bureau Kroner architecten en  Wim de Bruijn Bureau voor Stedenbouw en Architectuur, zijn kwalitatief hoogwaardig en worden gerealiseerd met een hoge duurzaamheidsambitie. De woningen worden verwarmd middels bodemwarmte. Ook is er extra aandacht voor de waterbergingsopgave. De openbare ruimte krijgt vorm in afstemming met de directe omgeving. Hierdoor ontstaat een veelzijdige buurt voor bewoners en ondernemers.  Constructeur is Jecon, Adviseur installaties Peutz en Mabutec, Bouwfysisch adviseur Peutz. Wij hebben de bouwkundige uitwerking gedaan. De beelden zijn het IFC Model van LMV.